Hoppa till sidans innehåll

Segel- och sjövettsskolan i Mollösund


Vi fortsätter att arrangera seglarskolan sommaren 2022. Seglarskolan bedrivs i små grupper och är utomhus. Precis som tidigare år kommer utbildningen fokusera på meningsfyllda aktiviteter där vi lär oss mer om segling sjövett och allt annat som har med sjön att göra. De tidigare somrarnas läger blev succéer där vi inte bara lärde oss om segling utan även träffade massvis med nya kompisar och hade väldigt kul ihop. Vi har också ett kappseglingsläger samt även vuxensegling under utvalda kvällar.

Seglarskolan i Mollösund är certifierad av Svenska Seglarförbundet. Läs mer om SSF Seglarskola här.

Ha roligt tillsammans

Vi tror på att segling upplever man bäst tillsammans. Från och med 2019 använder vi båttypen Topaz Omega där man seglar tillsammans.

Vi fokuserar på segling men också på sjövett och trygghet. Det är viktigt att känna sig trygg på sjön och visa respekt för havet

Vi tycker att segling är till för alla och något som aldrig är för sent att börja med. Vi har därför kurser till både vuxna och barn och anpassar innehållet efter deltagarna.

Våra båtar

Efter många års erfarenhet som seglarledare har vi lärt oss att bli utsläppt själv i en båt inte alltid är roligt. Därför sker undervisningen tillsammans med en instruktör och andra elever i den lite större båten Topaz Omega, allt för att känna sig trygg. båten är stabil och säker samtidigt som den lämpar sig mycket bra för nya samt avancerade seglare. En rolig och säker båt helt enkelt!

Veckoläger

Seglarskolans kurser är nivåanpassade och alla är välkomna att delta oberoende hur mycket du har seglat förut. Undervisningen är både praktiskt och teoretisk, samtidigt som vi kombinerar allvar med skoj. Lektionerna till havs sker tillsammans med en instruktör och andra elever i den lite större båten Topaz Omega, allt för att känna sig trygg. Vi avslutar med frukt, lekar och genomgång.

Sommarens läger kommer att ges i tre olika nivåer arrangerade efter elevens tidigare erfarenhet.

  • Grön (nybörjare) är vår lättaste och mest grundläggande kurs
  • Blå (fortsättare) finns för dig som vill utveckla dina grundläggande kunskaper
  • Röd (avancerad) är till för dig som redan har kunskap kring sjön och segling.

Lägret är måndag till fredag, tiderna 09:00-12:30 eller 13:30-17:00 (halvdagsläger). För att få lite sovmorgon på sommarlovet så börjar man tidigt varannan dag.

Lägeravgift:  2.600 kr inklusive medlemsskap i MBF och lån av båt.

Lägerveckor 28, 29, 30, 31

Anmälan och betalning görs här

Lektion

Vuxensegling

I år erbjuder vi vuxensegling för de äldre som vill ta del i der roliga. Lektionerna är torsdag eftermiddag (v.28-v.31) och består av 2 timmar föredelat mellan teori samt lärorik segling. Efter havslektionen samlas vi i klubbhuset för att diskutera kvällens segling samtidigt som kaffe serveras till de som är sugna. Ett roligt evenemang för de som vill spendera en ljuvlig kväll ute till havs omgivna av sina kompisar samt de som vill lära känna nya!

Om intresset finns, hör av er till oss så fort som möjligt så vi kan skicka en mer detaljerad information angående kursen samt svara på alla frågor. Vuxenseg

ling är torsdagar kl 18:00-20:00

Pris: 600 kr/kväll (medlemskap i MBF à la 100 kr tillkommer för de som inte redan är medlemmar)

Anmälan

Anmälan till vuxensegling görs genom att maila oss

Frågor om seglarskolan?

Maila segelskoleansvarig här.

Uppdaterad: 17 APR 2018 15:22

Postadress:
Mollösunds BF - Segling
Westling, Stora Gårda 6
41270 Göteborg

Besöksadress:
Levikshamnen, Gamla vägen
47470 Mollösund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: ordforande.mbf@gmail...

Se all info