Hoppa till sidans innehåll

Föreningen


Mollösunds båtförening, MBF, bildades 1978 med ändamålet att både anlägga en hamn i Lervik samt att bedriva båt- och sjörelaterade aktiviteter. Det blev en hamn - Sveriges vackraste? - men inte så mycket mer. Energin och resurserna räckte helt enkelt inte till. Hamnen kom att förvaltas som gemensamhetsanläggning av Lerviks samfällighetsförening och var därmed avskild från MBF, som somnade in i en passiv period under tre decennier. 

Nystart 2013

Under våren 2013 väcktes intresset från några familjer i Mollösund om att både anordna båt- seglings- och sjöaktiviteter för för barn, ungdomar och vuxna, vilket man saknat under flera år. Då uppstod möjligheten att väcka upp MBF som var nära att helt avvecklas. Två föreningsmöten hölls då styrelse och nya stadgar antogs. Föreningen sökte medlemsskap i Svenska Seglarförbundet för att dra nytta av alla de fördelar det skulle innebära, t.ex. aktivitetsbidrag och denna hemsida. 

Verksamheten

Föreningen har som ändamål att befrämja båtliv, segelsport och övrig sjörelaterat friluftsliv samt verka för samvaro och samhörighet mellan dess utövare och anhängare.

Genom att ha ett särskilt engagemang för barn och ungdomar bidrar föreningen till sjövett, seglingskunskaper och kamratskap. Från och med 2014 genomförs heldagsaktiviteten Robinson i MBFs regi. Det bordar för fortsatt kontinuitet av denna uppskattade sommaraktivitet.

MBF arrangerar också sedan 2014 en mycket uppskatatd seglarskola.

På programmet hoppas vi också kunna genomföra några klubbkvällar med intessanta teman och trevlig samvaro.

Och från 2016 så kappseglas det i Mollösund igen!

Välkommen att bli medlem i Mollösunds båtförening - ansök här!

Uppdaterad: 06 APR 2017 10:03

Postadress:
Mollösunds BF - Segling
Westling, Stora Gårda 6
41270 Göteborg

Besöksadress:
Levikshamnen, Gamla vägen
47470 Mollösund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: ordforande.mbf@gmail...

Se all info