Hoppa till sidans innehåll

Robinson


Anmälan till Robinsondagen, 14 juli 2021, har öppnat!

Vad är syftet med Robinson?

  • barn ska få en möjlighet att hitta nya kompisar
  • vuxna ska lära känna andra vuxna
  • barn och vuxna ska lära känna varandra
  • barnen ska lära sig sjövett och våga anta nya utmaningar
  • och framför allt, att vi alla skall ha roligt!

Hur ser en Robinsondag ut?

Robinsonäventyret börjar tidigt på morgonen med att vi alla träffas, delas in lag och ger oss ut på en hel dag full av roliga strapatser! Barnen tar sig med gummibåt till de sex stationerna, där föräldrar väntar med spännande äventyr. Varje lag har 1-2 kaptener, som ansvarar för att köra gummibåten och vara lite extra peppande. Efter det traditionsenliga krabbracet på eftermiddagen träffas vi alla återigen för en gemensam middag på Havslogiet, då även konstverksauktion och prisutdelning äger rum!

Vi kommer naturligtvis att följa de senaste råd och restriktioner från Folkhälsomyndigheten.

Regler för att få vara med i Robinson 2021

För att få vara med, måste ditt barn: 

  • Vara född mellan 2005-2013, dvs gå i grundskolan 
  • Kunna simma 200 meter

Dessutom:  

  • Ni ska bo på Mollösund på sommaren eller året runt
  • Minst en förälder från varje anmäld familj ska vara med och delta aktivt på någon station
  • För att försäkringar ska gälla, måste barnet också vara medlem i Mollösunds Båtförening. Om du ännu inte är medlem – registrera dig här

Kapten och/eller gummibåt?

Låt oss veta vilka barn som vill vara kapten, om ni har tillgång till gummibåt som kaptenen kan köra själv eller låta någon annan köra. Kaptener kommer att bjudas på en spännande ribtur i anslutning till Robinsondagen.

Föräldrars deltagande

Några dagar innan själva Robinsondagen kommer föräldrar att delas in i olika stationer. Ni kontaktas av respektive stationsansvarig några dagar innan Robinson för att tillsammans förbereda stationens äventyr/uppdrag och fördela ansvar och uppgifter föräldrarna emellan.

Observera att minst en förälder från varje anmäld familj måste delta i Robinsondagen. Det brukar vara otroligt skoj och ett minne för livet.

Yngre barn

Även barn födda senare än 2013 får vara med, på sin alldeles egna station! De yngre barnens mycket viktiga uppdrag är att fiska upp krabborna till det avslutande krabbracet!

Ingen anmälan behövs utan barn och minst en förälder dyker upp på Måsskiten (stora bryggan söder om Larssons) med krabbfiskespö och fikakorg. Tid och kontaktuppgifter kommuniceras senare.

Anmälan till Robinson

Anmälan är öppen mellan 7-17 juni. Anmälningsavgift: 250 kr. Först till kvarn!

En övre gräns för antalet deltagande barn finns, vilket också påverkas av antalet kaptener och gummibåtar. Anmälningar som kommer in efter att anmälan stängt eller om det är fullt, kommer att placeras på reservlista.

I anmälningsavgiften ingår tröja, material för flaggtillverkning, medalj, mellanmål, lunch och glass på glasscafét på kvällen! Extra kostnad tillkommer för middagsbiljett.

Länk till anmälan här

Föreningen reserverar sig för att arrangemanget kan komma att ställas in p.g.a. dåligt väder eller att upplägget förändras med anledning av den rådande situationen. Anmälningsavgiften återbetalas inte.

Observera att all kommunikation inför Robinson kommer att göras via Facebook-gruppen "Robinson Mollösund". Eventuella frågor skickas till This is a mailto link.

Uppdaterad: 15 MAJ 2018 18:41

Postadress:
Mollösunds BF - Segling
Westling, Stora Gårda 6
41270 Göteborg

Besöksadress:
Levikshamnen, Gamla vägen
47470 Mollösund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: ordforande.mbf@gmail...

Se all info