Hoppa till sidans innehåll

Robinson


Boka middagsbiljetter via länken här 

Vi planerar att genomföra Robinson 2022!

Som vanligt anordnas Robinsondagen onsdagen v. 28, dvs 13 juli 2022

För att få vara med, måste ditt barn: 

  • Vara född mellan 2006-2014, dvs gå i grundskolan 
  • Kunna simma 200 meter
  • Bo permanent på Mollösund eller som fritidsboende
  • Ha minst en förälder på plats och aktiv på någon station under dagen
  • Vara medlem i MBF

Anmälan till Robinson

Anmälan är öppen mellan 26 maj – 10 juni. Anmälningsavgift: 400 kr inklusive medlemsavgift i MBF (100 kr). Först till kvarn!

Anmälningar som kommer in efter att anmälan stängt eller om det är fullt, kommer att placeras på reservlista. Antalet deltagande barn styrs av hur många kaptener och gummibåtar.

I anmälningsavgiften ingår tröja, mellanmål, lunch, material som används på stationerna, medalj – och såklart glass på glasscafét på kvällen! Extra kostnad tillkommer för middagsbiljett, mer information om middag kommer senare.

Obligatoriskt medlemskap i MBF

Det är obligatoriskt för deltagande barn att vara medlemmar i Mollösunds Båtförening, som är den arrangerande föreningen bakom Robinson. Genom medlemskapet är barnen olycksfallsförsäkrade under dagen.

MBF har inga familjemedlemskap utan medlemskapet är individuellt och löper ett år i taget. För de som redan betalt medlemsavgiften genom seglarskolan får 100 kr rabatt på anmälningsavgiften. Mer info om MBF-medlemskap: https://www.mollosundsbf.se/foreningen/BlimedlemiMBF/

Här anmäler du ditt barn till Robinson:

Anmälan stängd för 2022

Vad är syftet med Robinson?

  • barn ska få en möjlighet att hitta nya kompisar
  • vuxna ska lära känna andra vuxna
  • barn och vuxna ska lära känna varandra
  • barnen ska lära sig sjövett och våga anta nya utmaningar
  • …och framför allt, att vi alla skall ha roligt!

Hur ser en Robinsondag ut?

Robinsonäventyret börjar tidigt på morgonen med att vi alla träffas, delas in lag och ger oss ut på en hel dag full av roliga strapatser! Barnen tar sig med gummibåt till de sex stationerna, där föräldrar väntar med spännande äventyr. Varje lag har 1-2 kaptener, som ansvarar för att köra gummibåten och vara lite extra peppande. Efter det traditionsenliga krabbracet på eftermiddagen träffas vi alla återigen för en gemensam middag, då även konstverksauktion och prisutdelning äger rum!

Kapten och/eller gummibåt?

Låt oss veta vilka barn som vill vara kapten, om ni har tillgång till gummibåt som kaptenen kan köra själv eller låta någon annan köra. Kaptener brukar bjudas på en spännande upplevelse i anslutning till Robinsondagen.

Yngre barn

Även barn födda senare än 2014 får vara med, på sin alldeles egna station! De yngre barnens mycket viktiga uppdrag är att fiska upp krabborna till det avslutande krabbracet!

Ingen anmälan behövs utan barn och minst en förälder dyker upp på Måsskiten (stora bryggan söder om Larssons) med krabbfiskespö och fikakorg. Tid och kontaktuppgifter kommuniceras senare.

Föräldrars deltagande

Några dagar innan själva Robinsondagen kommer föräldrar att delas in i olika stationer. Ni kontaktas av respektive stationsansvarig några dagar innan Robinson för att tillsammans förbereda stationens äventyr/uppdrag och fördela ansvar och uppgifter föräldrarna emellan.

Observera att minst en förälder från varje anmäld familj måste delta i Robinsondagen. Det brukar vara otroligt skoj och ett minne för livet.

Reservationer

Föreningen reserverar sig för att arrangemanget kan komma att ställas in p.g.a. dåligt väder eller att upplägget förändras. Anmälningsavgiften återbetalas inte.

Observera att all kommunikation inför Robinson kommer att göras via Facebook-gruppen "Robinson Mollösund". Eventuella frågor skickas till This is a mailto link.

Uppdaterad: 05 JUL 2022 09:42

Postadress:
Mollösunds BF - Segling
Westling, Stora Gårda 6
41270 Göteborg

Besöksadress:
Levikshamnen, Gamla vägen
47470 Mollösund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: ordforande.mbf@gmail...

Se all info