Om Robinson

Robinson är Mollösunds största föreningsaktivitet och sommarens roligaste dag för både små och stora!

Vad är syftet med Robinson?

 • barn ska få en möjlighet att hitta nya kompisar
 • vuxna ska lära känna andra vuxna
 • barn och vuxna ska lära känna varandra
 • barnen ska lära sig sjövett och våga anta nya utmaningar
 • …och framför allt, att vi alla skall ha roligt!

Hur ser en Robinsondag ut?

Robinsonäventyret börjar tidigt på morgonen med att vi alla träffas, delas in lag och ger oss ut på en hel dag full av roliga strapatser! Barnen tar sig med gummibåt till de sex stationerna, där föräldrar väntar med spännande äventyr. Varje lag har 1-2 kaptener, som ansvarar för att köra gummibåten och vara lite extra peppande. Efter det traditionsenliga krabbracet på eftermiddagen träffas vi alla återigen för en gemensam middag, då även konstverksauktion och prisutdelning äger rum! 

För att få vara med 2024, måste ditt barn: 

 • Vara född mellan 2010-2016, dvs. gå i grundskolan 
 • Kunna simma 200 meter
 • Bo permanent på Mollösund eller som fritidsboende
 • Ha minst en förälder på plats och aktiv på någon station under dagen

Kapten och/eller gummibåt?

Låt oss veta vilka barn som vill vara kapten, om ni har tillgång till gummibåt som kaptenen kan köra själv eller låta någon annan köra. Kaptener brukar bjudas på en spännande upplevelse i anslutning till Robinsondagen. Det finns vuxna på varje station som kan hjälpa till med tilläggning och hantering av båtarna, då vi vet att en del kaptener kan känna sig lite osäkra inför det momentet. Alla kaptener bjuds dessutom in till kaptensträff någon dag innan för att gå igenom karta och tilläggningsplatser. 

Yngre barn

Även barn födda senare än 2016 får vara med, på sin alldeles egna station! De yngre barnens mycket viktiga uppdrag är att fiska upp krabborna till det avslutande krabbracet!

Ingen anmälan behövs utan barn och minst en förälder dyker upp på Måsskiten (stora bryggan söder om Larssons) med krabbfiskespö och fikakorg. Tid och kontaktuppgifter kommuniceras senare.

Föräldrars deltagande

Några dagar innan själva Robinsondagen kommer föräldrar att delas in i olika stationer. Ni kontaktas av respektive stationsansvarig några dagar innan Robinson för att tillsammans förbereda stationens äventyr/uppdrag och fördela ansvar och uppgifter föräldrarna emellan. 

Observera att minst en förälder från varje anmäld familj måste delta i Robinsondagen. Det brukar vara otroligt skoj och ett minne för livet. 

Anmälan till Robinson

Anmälan är öppen fram till söndag 16 juni. Först till kvarn gäller! Anmälningsavgiften är i år 150 kr. Medlemsavgift i MBF 100:- tillkommer om den inte redan är betald. 

Anmälningar som kommer in efter att anmälan stängt eller om det är fullt, kommer att placeras på reservlista. Maxantal deltagande barn är 72 (12 barn i varje lag), men kan behöva anpassas efter tillgången av kaptener och gummibåtar. 

I anmälningsavgiften ingår t-shirt, lunch och mellanmål under dagen, material som används på stationerna, medalj – och såklart glass på glasscafét på kvällen! Extra kostnad tillkommer för middagsbiljett, mer information om middag kommer senare.

Om t-shirtarna

Viktigt: Vänligen ange önskad t-shirt i någon av följande storleksangivelserna:

 • Junior: 130/140, 150/160
 • Senior: S, M, L, XL (Senior S är marginellt större än en Junior 150/160). 

Obligatoriskt medlemskap i MBF

Robinson arrangeras av Mollösunds Båtförening och via deltagaravgiften ansluts alla deltagande barn till föreningen för innevarande år. Detta görs bl.a. av försäkringstekniska skäl och medlemskap i MBF är således obligatoriskt.

Anmälan Robinson 2024

Anmälan görs genom att klicka Anmälan och sedan välja Robinson.