Barn- och ungdomseglarskola

MBF seglarskola är öppen för alla barn och ungdomar i åldern 6-16 år och bedrivs i små grupper. Utbildningen fokuserar på meningsfyllda aktiviteter där vi lär oss mer om segling sjövett och allt annat som har med sjön att göra. Vi träffar massvis med nya kompisar och har väldigt kul ihop. Vi tror på att segling upplever man bäst tillsammans.

Undervisningen är både praktiskt och teoretisk, samtidigt som vi kombinerar allvar med skoj. Lektionerna till havs sker tillsammans med en instruktör och andra elever i den lite större jollen Topaz Omega, allt för att känna sig trygg. Vi avslutar varje pass med frukt, lekar och genomgång. Veckan avslutas med diplomutdelning.

Certifierad seglarskola

Seglarskolan i Mollösund är certifierad av Svenska Seglarförbundet och våra instruktörer är utbildade. Kurserna är nivåanpassade och alla är välkomna att delta oberoende hur mycket du har seglat förut. Vi fokuserar på segling men också på sjövett och trygghet. Det är viktigt att känna sig trygg på sjön och visa respekt för havet.

Alla deltagare på certifierade seglarskolor är olycksfallsförsäkrade genom en försäkring hos Svenska Sjö.

Tider och praktisk information

Seglarskolan hålls veckovis måndag-fredag. Tiderna 09:00-12:30 eller 13:30-17:00 (halvdagsläger). För att få lite sovmorgon på sommarlovet så börjar man tidigt varannan dag. Varje vecka börjar med upprop och indelning i grupper. Samtidigt hålls också ett kort föräldramöte med lite praktisk information. Du som deltar måste ha med dig kläder efter väder och en flytväst som är godkänd för din vikt.

Det blir tid för bad och lek också. Så ta gärna med badkläder och handduk. Glöm inte solskyddsmedel! En keps är också bra att ha. 

Om det är blåser för lite eller för mycket för att bedriva seglarskola så hittar vi på andra aktiviteter, så det är seglarskola varje dag.

Vi avslutar veckan med utdelning av diplom och seglarmärke!

Mer praktisk information kan du läsa här.

Avgift och anmälan

Avgiften för en segelskolevecka är 2.500:- inklusive lån av båt, T-shirt, olycksfallsförsäkring och diplom. Medlemsavgift om 100:- per år tillkommer om den redan inte är betald.

För att anmäla sig seglarskolan måste deltagaren först registrerat ett personligt konto (görs i Skapa konto uppe till höger på hemsidan) alternativt redan loggat in sig. 

Frågor? Kontakta seglarskolan på sidan Kontakta oss


Anmälan seglarskola

För att anmäla till seglarskolan klickar du Anmälan här och väljer sedan Seglarskola.

För att anmäla sig till en kurs måste deltagaren först registrerat ett personligt konto (görs uppe till höger på hemsidan) alternativt redan loggat in sig. Därefter kan man anmäla sig genom att välja kurs i menyn till höger eller under Anmälan högst upp på hemsidan. I det personliga kontot anges kontaktuppgifter till målsman/föräldrar.

En bekräftelse på anmälan/bokningen skickas på e-post. Betalsättet är E-postfaktura. Betalning sker till Bankgiro eller Swish, för utländska deltagare görs betalning till IBAN-kontonummer.